Naujienos

Ryškiausi kovo 23 d. tarybos posėdžio sprendimai

2021 kovo 23

ANDRIUS PALIONIS

Kauno vicemeras

Pagalba maitinimo įstaigoms

Suprantame, kad karantino laikotarpis sunkus visiems – jis neaplenkia ir verslų savininkų. Dėl COVID-19 pandemijos sunkiai išgyvenančioms maitinimo įstaigoms būtina padėti išlaikyti turimą infrastruktūra ir darbo vietas. Todėl šiandienos tarybos posėdyje priimtas sprendimas nuo vietinės rinkliavos pilnai atleisti visas Kauno lauko kavines. Drauge su rinkliavos panaikinimu lauko kavinės bei terasos galės plėsti aptarnaujamas teritorijas, kol tai netrukdo pėsčiųjų, dviračių ar automobilių eismui, kaimynams bei šalia vykdomiems darbams.

 

MANTAS JURGUTIS

Kauno vicemeras

Efektyviam valdymui – koncesijos konkursas

Įsibėgėjant S. Dariaus ir S. Girėno bei legendinės Kauno sporto halės rekonstrukcijai, liejami pamatai ir tolesniam jų valdymui bei vystymui. Siekiant kuo efektyviau įveiklinti šiuos objektus, šiandienos posėdyje taryba pritarė skelbti koncesijos konkursą. Sudarius ilgalaikę nuomos sutartį, statiniai būtų perduoti valdyti ir naudoti vienam operatoriui.

Svarstyti įvairūs variantai, tačiau, remiantis Centrinės projektų valdymo agentūros išvadomis, šių objektų valdymą ir naudojimą tikslingiausia koncesijos būdu perduoti vienam privačiam operatoriui. Tiek halė, tiek stadionas yra šalia, todėl toks sprendimas būtų efektyviausias ir ekonomiškiausias

Numatyta, kad abiejuose objektuose veiklą vykdysiantis operatorius turės pasirūpinti reikalinga įranga, patalpų bei erdvių nuoma, teritorijos priežiūra, neformalaus ugdymo paslaugų teikimu, sporto, kultūros, laisvalaikio renginiais, konferencijomis ir kitomis paslaugomis.

dalinkitės

PRISIJUNK PRIE MŪSŲ Komandos!

ideja

Dalinkis geriausiomis idėjomis vardan Kauno

ideja

Būk aktyviausios Kauno visuomeninės organizacijos dalimi

ideja

Dalyvauk mūsų organizacijos renginiuose