Naujienos

2011 m. gruodžio 1 d. įvyko “Vieningo Kauno” visuotinis susirinkimas

2011 gruodžio 02

2011 m. gruodžio 1 d. įvyko „Vieningo Kauno“ visuotinis narių susirinkimas, kuriame prie organizacijos prisijungė 35 nauji nariai. Susirinkimo pradžioje „Vieningo Kauno“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis pasveikino kiekvieną naujai įstojusį narį, įteikė „Vieningo Kauno“ ženkliuką.

Susirinkimo metu pristatyti 5 pranešimai. Visvaldas Matijošaitis organizacijos nariams pristatė Kauno savivaldybės įmonių veiklas ir siekiamus pokyčius jose. Taip pat įvardinti konkretūs pasiūlymai, kaip miestas galėtų teikti pigsenę šilumą kauniečiams.

Kauno miesto kultūros ir meno tarybos pirmininkė Ina Pukelytė pristatė kultūros strategijos nuostatas. Strategijos nuostatos suskirtytos į keturias dalis – viešinimo, biudžeto, erdvės ir kultūros ekologijos. Ina Pukelytė įvardino siūlomus sprendimus, kurie padėtų išspręsti esančias problemas kiekvienoje srityje.

Ramunė Bičkauskienė pristatė “Vieningo Kauno” inicijuotą Kauno miesto savivaldybės  administracijos struktūros pertvarką. Šios inicijuojamos pertvarkos tikslas yra:
– Savivalda , kuri suteikia kokybišką ir greitą paslaugą.
– Struktūra, kuri leidžia efektyviai realizuoti tokias funkcijas kaip gyventojų ineteresų atstovavimas, miesto vystymas ir planavimas, miesto ūkio tvarkymas, švietimo ir kultūros politikos įgyvendinimas, kontrolės ir priežiūra funkcija (nustatytų norminių aktų laikymąsis). Pranešimo metu buvo pabrėžta, kad būtina orientuotis į tikslo siekimą ir rezultatą bei motyvuotus, profesionalius darbuotojus.

Povilas Mačiulis įvardino “Vieningo Kauno” siūlytas idėjas miesto švietimo politikoje ir nuveiktų darbų sąrašą. Taip pat pristatė Miesto švietimo politikos prioritetus ir tikslus. Pristačius esamą švietimo situaciją, buvo išskirti šie švietimo prioritetai ir tikslai:
– Suteikti pilnavertes ugdymo sąlygas specialių poreikių turintiems vaikams.
– Ieškoti partnerystės ryšių su užsienio šalių įstaigų vadovais, mokytojais ir mokiniais.
– Kurti e-mokyklą, siekti nuotolinio mokymo galimybės plėtros.
– Siekti su kitomis miesto ugdymo įstaigomis bendradarbiavimo, o ne konkurencijos.

Naujasis visuomeninės organizacijos “Veningas Kaunas” narys Mantas Jurgutis pristatė pranešimą apie Kauno miesto jaunimą. Šio pranešimo metu buvo pristatyta dabartinė jaunimo situaciją Kauno mieste, lyginant su kitais Lietuvos miestais. Pranešime Mantas pažymėjo, galimus sprendimus, kurie padėtų išlaikyti jaunimo aktyvumą ir spręstų kitus klausimus susijusius su jaunimu.

Visuotinio susirinkimo pabaigoje „Vieningo Kauno“ nariai patvirtino kitų metų veiklos planą, kuriame numatome tęsti penkių darbo grupių darbą, sukurti ilgalaikę organizacijos strategiją ir organizuoti neformalius vakarus su svečiu.

[nggallery id=24]

dalinkitės

PRISIJUNK PRIE MŪSŲ Komandos!

ideja

Dalinkis geriausiomis idėjomis vardan Kauno

ideja

Būk aktyviausios Kauno visuomeninės organizacijos dalimi

ideja

Dalyvauk mūsų organizacijos renginiuose